23948sdkhjf

Decode bort från börsen

Isländska Decode Genetics har avregistrerats från Nasdaq-börsen. Företgets DNA-screeningstjänst har inte dragit in tillräckligt mycket pengar och framtiden ser mörk ut för bolaget.
Decodes affärsidé är att kartlägga hela den isländska befolkningens DNA-profil och använda informationen för att utveckla nya läkamedel. Bolagets vd Kari Stefansson hade stora förhopningar när bolaget börsintroducerades år 2000 och investerarna var till en början mycket positiva, skriver business.dk. Aktiekursen steg snabbt från motsvarande 130 kronor till 210 kronor vilket gjorde Decode värt dryga 14 miljarder kronor.

Men Decode har har inte lyckats få fram någon marknadsfärdig produkt och har därmed inte fått in några pengar, skriver business.dk. Den DNA-screening för privatpersoner som företaget har erbjudit sedan 2007 har inte heller blivit någon succé ekonomiskt och bolaget har nu slut på kapital. I höstas ansökte Decode därför om konkurs och meddelade att man skulle sälja DNA-databasen till några av företagets finansiärer men att det förmodligen inte skulle bli någon utdelning till aktieägarna. I dagarna avregistrerades också bolaget från börsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078