23948sdkhjf

Fem bolag får stöd från Göteborgbio

Av 48 sökanden uppfyllde fem bolag kriterierna och delar på två miljoner kronor, men inte alla fick det maximala stödet på 500 000 kronor.
Göteborgbio delar ut 2 miljoner kronor och den maximala summan som delas ut till ett enskilt företag är 500 000 kronor. Stödet ges delvis i form av finansiering, men också i form av råd och stöd för affärsutveckling och projektledning. Totalt var det 48 sökanden, varav fem bolag uppfyllde alla kriterier.

I år fördelades pengarna mellan Promimic, ett biomaterialföretag inriktat på benimplantat, Observe Medical Nordic som forskar på njurövervakningssystem, Nemerpharma som forskar på en ny läkemedelskandidat hämtad från marin miljö, allergivaccinprojektet Allergy Vaccine Project inom Encubator samt Fungea, som utvecklar ny diagnostik för svampinfektioner.

Bolagen som får pengar 2010 står i startgroparna för kommersialisering. Pengarna ska användas i arbetet med att säkra det kommersiella värdet i forskningsprojekt under koncept- eller utvecklingsfasen. Göteborgbio vill genom bidragen till biotechbolag stärka expertisen och kapitalet inom det biomedicinska fältet i västregionen.

– Genom att stödja idéer till produkter och tjänster från våra starka forskningsmiljöer främjar Göteborgbio processen att kommersialisera forskningsresultat, säger Bengt Belfrage, processledare på Göteborgbio.

Verifieringsbidraget är ett årligen återkommande stipendium som Göteborgbio delar ut i samarbete med Sahlgrenska Science Park.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093