23948sdkhjf

Airsonett utökar med forskningschef

Simone Grethe Svensson har nyligen tillträtt tjänsten som Clinical Research Manager/Research Analyst för det Ängelholmsbaserade astmabolaget Airsonett.
Simone Grethe Svensson är doktor i cellbiologi och har tidigare forskat kring cancer vid Lunds universitet. Närmast kommer hon från A+Science där hon ansvarade för kliniska prövningar i Sverige och internationellt.

Airsonett är ett medicintekniskt företag utvecklar icke-farmaceutisk behandling av allergisk astma. Bolaget bedriver också forskning och produktutveckling för att förhindra luftburen infektionsspridning inom kirurgi och ortopedi. Företagets produkt Protexo är en luftrenare för förebyggande behandling av astma. Instrumentet ställs över patientens säng och minskar exponeringen för allergiframkallande ämnen för att ge immunförsvaret tid att återhämta sig. Apparaten är ett komplement till traditionell läkemedelsbehandling av astma och kliniska studier har visat att Protexo minskar astmasymtomen och graden av inflammation i luftvägarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078