23948sdkhjf

Hallå där Robert Westlund...

...affärsutvecklingschef på Polymer Factory som nyligen fått 900 000 kronor av Vinnova. Vad ska ni använda pengarna till?
- Vi ska utveckla nästa generation av nanosfärer för applikationer inom framför allt biomedicin. Forskningen bakom den här nya materialgruppen är gjord vid KTH och innebär förändringar av både ytan och innanmätet av de nanosfärer vi tillverkar i dag. Nu ska vi testa dem i stor skala för att verifiera materialens egenskaper.

Vilka är Polymer Factory?

- Vi är ett litet företag som startades 2006. I dag har vi fyra anställda i Nacka. Vi utvecklar dendritiska material i form av nanosfärer, både i egen regi och på uppdrag av olika partners. Materialen kan användas inom vitt skilda områden som läkemedelfrisättning, optiska sensorer eller biokompatibla lim. Bland annat utvecklar vi sårvårdsprodukter på uppdrag av Mölnlycke och en metod för att mäta T-celler åt Mabtech.

Vad betyder Vinnovastödet för ert projekt?

- Tack vare pengarna från Vinnova slipper vi lägga så mycket tid och energi på försäljning för att kunna finansiera forskningen. Den tid vi sparar på det kommer vi istället att kunna lägga på forskning och utveckling vilket gör att vi kommer att nå marknaden snabbare. Vi hoppas kunna lansera vår nya produkt i höst eller senast 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079