23948sdkhjf

Hallå där Martin Waleij ...

... vd på Dignitana, som under året har fokuserat på att etablera sig internationellt. Vad innebär era distributionsavtal egentligen?
- Nu har den nya produkten tunats in och lanserats internationellt och vi har försökt bygga upp en internationell försäljningsorganisation. Avtalen innebär försäljning, med undantag av Japan, där vårt avtal är lite speciellt. Vi räknar med att gå från modesta 2 miljoner kronor i omsättning 2009 till tio miljoner under 2010.

Vad är det som är speciellt med Japan?

- Där måste vi genomföra kliniska studier innan vi får myndigheternas godkännande. De studierna påbörjas i mars och vi räknar med att försäljningen drar igång under slutet av 2011. Om vi får de japanska myndigheternas godkännande är vi garanterade försäljning som motsvarar mellan 25 och 30 miljoner kronor enligt vårt distributionsavtal.

Till vilket värde har ni uppskattat de olika marknader ni finns på idag?

- Vi går ofta ut på obruten mark. Vi möter ingen konkurrens, men måste utveckla marknaden. Därför är det svårt att värdera. Med undantag av västeuropa och Skandinavien finns inte den här typen av teknologi finns etablerad.

Vilken är er viktigaste marknad idag?

- Historiskt sett har det varit Skandinavien. Inom fem år värderar vi USA, Japan och Skandinavien, England och Mellanöstern högt. USA är den enskilt största marknaden med väldigt stor potential, men FDA-godkännande krävs och vi diskuterar just nu hur vi ska gå vidare där. Vi räknar med att nå den marknaden under 2012. Just nu fokuserar vi mest på Japan.

Ni har tidigare sagt att ni utvärderar Kina. Har ni någon försäljning där?

- Det är marknader som vi tror på på väldigt lång sikt, fem år och framåt. Vi arbetar med att registreras hos de kinesiska myndigheterna och det pågår en marknadsutvärdering i Kina, som borde vara klar under sommaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078