23948sdkhjf

3 500 får sparken inom forskning och utveckling

(Uppdaterad) Trots ökande vinster och, enligt dem själva, en stark pipeline kommer 3 500 anställda inom forskning och utveckling att få sparken på Astrazenca.
Anledningen till neddragningen , skriver bolaget i sin rapport, är att Aztrazeneca vill fokusera ytterligare på outsourcing av forskning och minska antalet diagnoser som bolaget jobbar med. Därtill kommer också allmänna besparingar. Hur många som påverkas på Astrazenecas svenska forskningscentra i Södertälje, Lund och Mölndal är i dagsläget inte klart men sammanlagt 3 500 anställda på de globala forskningsavdelningarna kommer att få gå. Dock kommer nysatsningar att göra att nettot av neddragningarna på de globala forsknings- och utvecklingsavdelningarna troligen blir 1 800. Enligt uppgift kommer dock de framtida nysatsningarna dock inte att ske i Sverige utan i USA och Asien.

Den årliga besparingen med dessa neddragningar väntas ligga på 1 miljard dollar fram till 2014. Övriga besparingsprogram inom koncernen kommer att innebära att 10 400 anställda riskerar att få sparken. Astrazeneca har idag totalt 63 000 anställda runt om i världen varav 12 000 jobbar med forskning och utveckling. 10 400 personer arbetar i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078