23948sdkhjf

Förfalskning drabbar Q-Med

Förfalskade kopior av ett av bolagets preparat säljs på internet och nu utreder FDA situationen. - Detta ligger utom vår kontroll, säger Q-Meds ekonomichef.
Q-Meds produkt mot rynkor, Restylane, säljs i förfalskade kopior på internet. Det är den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA som har upptäckt förfalskningarna och nu underrättat svenska Läkemedelsverket. FDA gör analyser av de förfalskade produkterna, men eftersom dessa inte är klara vet de ingenting om kopiornas säkerhet eller om de fungerar.

- Vi har inte haft någon kontakt med FDA och vet inte när analyserna är klara. Det är inte mycket vi kan göra just nu, det ligger utom vår kontroll, säger Q-Meds ekonomichef Alexander Kotsinas.

Enligt honom är den här typen av förfalskningar vanliga och svåra att bemöta för de drabbade bolagen.

- Det är bara att googla Restylane. Tittar man på resultatet är det en hel del som är tveksamt om det verkligen är vår produkt. Men det är svårt att komma åt vilka det är som säljer förfalskningarna, säger han.

Restylane är CE-märkt som en medicinteknisk produkt och Q-Med får marknadsföra den i Sverige och expoertera antirynkbehandlingen. Bolaget har inte tagit ställning till hur de ska hantera det om det blir klart vem som har gjort intrång.

- Det får vi avgöra då, men om någon gör intrång får vi ju vidta åtgärder, säger Alexander Kotsinas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063