23948sdkhjf

Hallå där Bjarte Reve...

... vd på Oslo Cancer Cluster som just har inlett ett samarbete med ett amerikanskt kluster. Hur och när kommer samarbetet att ge resultat hos era bolag?
Oslo Cancer Cluster har nyligen ingått ett samarbete med Hamner Institutes i North Carolina. Varför är de en attraktiv partner för er?

- Hamner Institutes for Health Sciences är en forskningsinstitution i en Research Triangle Park, RTP, i North Carolina som fungerar som en neutral hub för utveckling av nya läkemedel. Våra bolag i OCC får tillgång till deras stora nätverk inom läkemedelsutveckling på cancercentran på Duke University, UNC Chapel Hill och Wake Forest. Dessutom finns stor regulatorisk kompetens på Hamner och de kommer kunna vägleda bolagen kring FDA:s krav.



Hur och när kommer de här tillgångarna att ge synliga resultat hos de norska bolagen?

- OCC kommer antagligen att upprätta en inkubator inne på Hamner institutes campus. Våra företag kommer att kunna få råd från nätverket för att utveckla läkemedel och diagnostik på ett sätt som är korrekt i USA. Vi kommer att skapa en avdelning av OCC i RTP från 2011 och företagen kommer att kunna flytta in samma år.

Vad får Hamner Institutet för Utbyte av Samarbetet?

- Hamner Institutet har tillgång till vår europeiska nätverk av cancercentran som samarbetar med kliniska prövningar av läkemedel mot cancer. Samtidigt får de tillgång till fast finansiering från de norska myndigheterna kring projekt som görs i samarbete med akademi ellerbolag inom OCC.



Är det några pengar inblandade i avtalet?

- Etableringen av en inkubator på Hamner Institutes innebär ekonomiska konstander, men också klara vinster för de av våra bolag som väljer att utnyttja möjligheten som USA-kontoret ger.



Hur länge löper samarbetet?


- Samarbetet löper i fem år i första omgången med möjlighet att förlänga avtalen.

Samarbetet innebär en dörr mot kinesiska aktörer som Shanghai Center for Disease Control, Tianjin Institutt for Hematology och China Medical City. Vad innebär det för Oslo Cancer Cluster?

- Hamner Institute har under de senaste två åren byggt upp ett betydande nätverk inom läkemedelsutveckling i Kina och samarbetet är förankrat hos den kinesiska hälsoministern. De kallar etableringen Global Biosciences Gateway där North Carolina, Europa och Kina kan samarbeta för att accelerera läkemedelsutvecklngen.

- För våra norska bolag innebär samarbetet med Kina att de kommer in i ett nätverk av av kompetenta institutioner som kan bidra till att infria regulatoriska krav från kinesiska myndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062