23948sdkhjf

Försiktig optimism för life science

Trots det tuffa ekonomiska läget var de flesta investerarna som presenterade sig på Sweden Bios Life Science Investment Day i måndags försiktigt positiva.
Det var god uppslutning och 230 anmälda när investerare från Apposite Capital i Storbritannien, Yorkville Advisors från USA, danska Sunstone Capital, svenska Healthcap och Medimmune Ventures, en del av Astrazenecas investeringsverksamhet, presenterade sig för life science-bolagen på Sweden Bios event Life Science Investment Day 2010. De flesta investerarna beskrev en positiv syn på läget.

- Det var tungt förra året, men nu har det hänt nya positiva saker, sa exempelvis Søren Lemonius på Sunstone.

På den svenska sidan kom de mest positiva inläggen:

- Vi gör cirka sju gånger pengarna vi investerar. Det anser jag visar att life science kan innebära bra affärer, sa Johan Christenson på Healthcap.

Något mer återhållsam var Nanna Lüneberg från brittiska Apposite.

- Det finns flera intressanta bolag i Sverige, men inget som är aktuellt just nu, sa hon.

Hon lyfte fram bolag som Cellavision, Hansa Medical, Alligator och Airsonett som bolag hon kommer att hålla ett öga på, men ingen av dem är i rätt utvecklingsfas nu ansåg hon och la till att om 12 till 18 månader kan det vara värt att tänka om.

Bengt Belfrage , chef för Göteborg Bio, lyfte fram Nanna Lüneberg som den investerare som bäst beskrev dagens investeringsläge.

- Det finns några investerare som skönmålar situationen, men de flesta verkar vara överens om att det är besvärligt, sa han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062