23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Life Science Sweden
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Enzym och socker som antibiotika

Ett nyupptäckt enzym kan komma att fungera som antibiotika på tuberkulosbakterier.
Tuberkulosbakterier

tillverkar sockerarten maltos 1-fosfat när de stimuleras med det nyupptäckta enzymet. Tillverkningen av sockerarten är giftig för bakterierna. Cellen svarar dock med att tillverka ännu mer av sockret, visar foskarna och hela responsen på enzymet leder därför till att bakterien dör. Det visar forskare från John Innes Centre i Norwich och Albert Einstein University i New York.





- Den här reaktionsvägen

har aldrig tidigare utnyttjats som antimikrob och den erbjuder ett behandlingsalternativ som är väldigt annorlunda mot den antibiotika som används idag, säger en av författarna bakom studien, William Jacobs vid Albert Einstein University.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094