23948sdkhjf

Novartis USA-vd lämnar sin post

Bolaget gör omstruktureringar och nedskärningar på huvudkontoret. En del i förändringen blir att byta ut vd:n för Nordamerika.
Ludwig Hantson kommer att lämna vd-posten för Novartis i Nordamerika. Det har en talesperson för bolaget bekräftat, men det är ännu inte klart vem som kommer att efterträda honom. Detta ska enligt talespersonen bli offentligt inom kort. Ludwig Hantson har suttit på posten sedan 2008 och kommer att gå till biotech-bolaget Baxter.

Flera andra förändringar är också att vänta inom det schweiziska företaget, som nu ska fokusera på fyra huvudsakliga områden: primärvård, multipel skleros, psykiatri och neurovetenskap samt andnings-, transplantations- och infektionssjukdomar. Som en del i förändringarna kommer bolaget också att minska antalet heltidsanställda med nästan 400 personer, mestadels på huvudkontoret.

Novartis är ett internationellt läkemedelsbolag. I Sverige har företaget ungefär 200 anställda. Bolaget arbetar både med innovativa läkemedel och med generika. Novartis har läkemedel för att behandla en rad olika sjukdomstyper, däribland tumörsjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och förkylning. Novartis tillverkar även preparat för rökavvänjning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062