23948sdkhjf

Nedskärningar på Bioinvent

Bolaget säger upp 14 personer och räknar med miljonbesparingar och ett större fokus på egna antikroppar.
Bioinvent upphör med sin kontraktsproduktion av antikroppar och som en följd av det kommer personalstyrkan att minska från 104 heltidsanställda till 90 stycken. Att kontraktsproduktionen av andra bolags antikroppar upphör kommer att ge minskade intäkter, men Bioinvents vd Svein Mathisen tror att bortfallet kommer att kompenseras av kostnadsminskningarna och intäkter från bolagets antikroppsbibliotek samt egna produkter:

- Det har varit lönsamt med konstraktsproduktion, men intäkterna från den produktionen är lägre än vad vi har visat att de egna programmen kan ge, säger han.

Det antikroppsbibliotek som Bioinvent har ger intäkter från de partners som använder databasen för att hitta potentiella projekt. Under 2009 ingick bolaget nya avtal kring biblioteket som kallas n-coder och Svein Mathisen tror att intäkterna från databasen kommer att öka.

- Vi ser ett större och större intresse och vi tror också på nya avtal. Även de egna programmen, som samarbetet med Roche, ger intäkter när vi når olika milstolpar, säger han.

Bolaget slutar dock inte helt med produktion av antikroppar, utan kommer även framöver att tillverka dem för sina egna projekt.

- Att sälja tjänster är en annan verksamhet än att utveckla egna varor. Det kan vara svårt för ett litet bolag att följa två linjer samtidigt, säger Svein Mathisen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109