23948sdkhjf

Bengt Ågerup lämnar Q-Med

- Jag ser fram emot att bli pensionär ja, fast när jag säger det så skrattar alla, säger Bengt Ågerup. (Uppdaterad)
Bengt Ågerup kliver av vd-posten och Maria Carell tar över på medtech-bolaget.

- Jag går i pension i september, så det är en lämplig tidpunkt att lämna över efter 15 år i bolaget. Jag fortsätter i styrelsen och har uppfinningar under utveckling som jag kommer att hjälpa till med att vidareutveckla från patent till produkter, säger Bengt Ågerup.

Han säger att han inte får några problem att fylla tiden när han slutar som vd på Q-Med.

- Jag är exempelvis ordförande i Suls, något som jag kommer att kunna ägna mer tid åt. Sedan är jag med i några biotech-projekt som jag har investerat i.

Han nämner satsningar kring antikroppar från hönsägg med möjligheter inom antibiotikaresistena infektioner, genetiska projekt och försök att ta fram en ny substansgrupp för att behandla cancer.

- Sen har jag ju en hästgård med 70 travhästar. Jag tänkte att jag ska börja köra dem och ta busskort så att jag kan köra hästarna till tävlingar. Jag bor också i Frankrike, men hittills har jag varit mesta tiden i Sverige. Det kan ju bli trevligt att lära känna sin fru igen efter allt veckopendlande, säger han.

- Jag ser fram emot att bli pensionär ja, fast när jag säger det så skrattar alla. Jag blir nog inte den sortens pensionär som går på posten på förmiddagen och till banken på eftermiddagen. Jag har svårt för att slöa, säger han.

Om sin efterträdare, Maria Carell , säger Bengt Ågerup att hon är som "klippt och skuren för uppgiften". Maria Carell kommer närmast från generikabranschen på Activia där hon har varit Sverigechef. Hon är ursprungligen utbildad ekonom och har arbetat inom läkemedelsindustrin på unga bolag. Där har hon bland annat fokuserat på marknadsföring och försäljning.



Bengt Ågerup påpekar
att det är skillnad mellan att ha Sverige eller världen som sitt arbetsfält.

- Därför är jag glad att vi har fått hennes intresse.

Activia omsätter 300 miljoner kronor och enligt Bengt Ågerup har hon "jagat kostnader" och sett till att få igång ett bra team under sina fem år på posten. Hon jobbade tidigare på en hälsokonsultfirma som hon var med och startade.

- Hon gör nog som de flesta när hon börjar på Q-Med: hoppar på och sitter still i båten tills hon har skaffat sig en egen uppfattning om företaget och eventuella möjligheter att förbättra, säger han.

Bengt Ågerup kommer att sitta kvar som vd till och med första september, då Maria Carell tar över.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063