23948sdkhjf

Föreståndare till Scilifelab

Den statliga satsningen Science for Life Laboratory tillsätter Maria Sörby som föreståndare för verksamheten i Uppsala.
Maria Sörby börjar arbeta heltid från och med den 1 juni men har redan smygstartat på den nya arbetsplatsen.

- Det är väldigt mycket praktiskt nu i startskedet. Jag ska strukturera upp ekonomin, sköta de överigripande delarna i rekryteringarna, strukturera upp hur verksamheten ska styras samt återrapporteras, säger Maria Sörby.

Science for Life Laboratory håller på att utveckla en webb för att få en kontaktyta med myndigheter, andra universitet och industrin. Maria Sörbys arbetsuppgift blir också att se vilka behov som finns och hur verksamheten kan utvecklas för att möta dessa.

- Jag gillar att få saker att fungera och eftersom jag har erfarenhet från laboratorieverksamhet med forskningsperspektiv, hoppas jag kunna vara med och bidra på ett bra sätt, säger Maria Sörby.

Maria Sörby är biokemist i grunden och doktorerade på Ludwiginstitutet för cancerforskning i Uppsala. De senaste åren har hon haft fyra olika tjänster på Statens Veterinärmedcinska Anstalt, SVA, bland annat som laboratoriechef, kvalitetschef och projektledare inom verksamhetsutveckling.

Science for Life Laboratory finansieras av staten i en satsning som ska ge forskare tillgång till kompetens och instrument för att kunna genomföra studier de själva inte har möjlighet till. Laboratoriet riktar främst in sig på områden som genomik, komperativ genomik och proteomik som kan användas för forskning inom evolutionsbiologi och medicinsk forskning.

I Uppsala drivs verksamheten av Uppsala Universitet och systercentrat i Stockholm drivs av Stockholms Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och Karolinska Institutet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078