23948sdkhjf

Kemwell öppnar ny anläggning

Den svensk-indiska kontraktstillverkaren öppnar sin andra produktionsanläggning i Sverige som fördubblar företagets produktionskapacitet.
Kemwell räknar med att ta sin nya Uppsalaanläggning i bruk under 2010. Med nybyggnationen ökar företagets produktionsyta från 16 000 till 31 000 kvadratmeter.

Expansionen innebär att företaget, som nu tillverkar tabletter, suppositorier och kapslar, även kan tillverka andra beredningsformer om intresset finns hos nya kunder.

Idag arbetar 170 personer på Kemwells första svenska anläggning, men med ny lokal och nya uppdrag följer också arbetstillfällen.

- Det är svårt att uppskatta hur många arbetstillfällen som den nya anläggningen skapar, men i full drift räknar vi med att ett hundra tal personer kommer anställas under en period på fem år, säger Agneta Bergvall, vd på Kemwell.

Kemwell är en del av den kontraktstillverkande Kemwell-koncernen som har sitt huvudkontor i Bangalore, Indien. Koncernen tillverkar läkemedel som distruberas globalt. De tillverkar läkemedel för bland annat Glaxosmithkline, Johnson & Johnson och Pfizer. Deras största produktion är ett receptbelagt antiinflammatoriskt läkemedel som säljs av Pfizer och används för att behandla bland annat Crohns sjukdom och reumatism.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062