23948sdkhjf

SOB rustar KI för kemiforskning

Läkemedelsföretaget Swedish Orphan Biovitrum donerar 70 000 substanser och utrustning för ett värde av nära 30 miljoner kronor till Laboratoriet för kemisk biologiforskning vid KI.


Swedish Orphan Biovitrum la ner sin forskning på småmolekyler under 2008 och ger nu bort 70 000 substanser och labbutrustning till ett värde av nära 30 miljoner kronor som tidigare fanns vid verksamheten. Mottagare är det nybildade laboratoriet för kemisk biologiforskning vid Karolinska institutet.

- Det här är utrustning som kan användas till helt nya områden för oss. Det innebär en bra resurs för oss och vi hoppas att det kommer leda till att en hel del nya forskningsområden sätter igång, säger Rune Fransson, direktör för infrastrukturen på KI.

Laboratoriet för kemisk biologiforskning leds av en grupp forskare som tidigare varit verksamma vid Swedish Orphan Biovitrum. Laboratoriet ingår i Vetenskapsrådets satsning på en nationell infrastruktur inom kemisk biologi som ska lyfta Sveriges biomedicinska forskning i världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062