23948sdkhjf

Diamyd i 350-miljonersavtal

(Uppdaterad) Diamyd Medical tecknar miljonavtal med Ortho-Mcneil-Janssen om att utveckla och marknadsföra diabetesvaccinet Diamyd.
Diamyd Medical får en förstagångsbetalning på 350 miljoner kronor och möjlighet till ytterligare 4,5 miljarder kronor i milstolpersättning i ett nytecknat licensavtal med Ortho-Mcneil-Janssen Pharmaceuticals.

Vad Diamyd Medical får i försäljningsroyalty vill Elisabeth Lindner inte berätta.

- Vi är jättenöjda med siffran, det kan jag säga, säger hon.

Aktien rusade efter att företagen meddelat om licensavtalet.

Genom avtalet kommer företagen att utveckla och marknadsföra diabetesvaccinet Diamyd för behandling och prevention av typ 1-diabetes och andra relaterade sjukdomar. Diamyd och Ortho-Mcneil-Janssen delar lika på utvecklingskostnaderna fram till att en pågående fas III-studie avslutas. Ortho-Mcneil-Janssen har rätt att ta över ansvaret för utvecklingsprogrammet efter att studien avslutats.

Diamyd Medical kommer nu att leta nya produkter för att komplettera sin pipeline, men även att fortsätta arbeta med GAD65-genen, som är grunden till diabetesvaccinet Diamyd.

- Vi kommer att utveckla GAD65-genen och hitta nya fragment och varianter av genen för att försöka förlänga patentet. Men vi har inga intentioner att bygga upp någon ny grundforskning, säger Elisabeth Lindner.

Diamyd Medical är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel för behandling och prevention av diabetes.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062