23948sdkhjf

"Vi vill ha jämlik cancervård"

Torsten Lindström, chef för samhällskontakter på Sanofi Aventis berättar om läget i Almedalen, då företaget för tredje året i rad är på plats för att påverka beslutsfattarna.
För tredje året i rad är läkemedelsföretaget Sanofi Aventis på plats i Almedalen. Torsten Lindström, chef för samhällskontakter på företaget berättar om läget i Almedalen.

Vilka frågor driver ni under Almedalsveckan?

- Vi vill få en mer jämlik cancersjukvård. Patienter ska få möjlighet till lika vård var de än bor i landet. Vi skapar en arena för det och bjuder in olika kompetenser som får diskutera om hur detta ska lösas. Vi vill också medvetandegöra de riktlinjer som finns för sjukvården i Sverige så att landstingen och staten tar sitt ansvar och följer upp att riktlinjerna följs.

Hur kommer det sig att Sanofi Aventis är i Almedalen?

- Vi är en del av svensk sjukvård och är beroende av de olika beslut som tas. Därför är det viktigt för oss att ha en dialog med de aktörer som styr, och de finns här i Almedalen.

Vad tycker du om Almedalen 2010?

- Det har varit en fantastisk vecka. Tillställningen har varit större i år än vad den varit tidigare.



Sanofi Aventis är
ett läkemedelsföretag med huvudkontor i Paris. Företaget fokuserar på läkemedel för behandling av hjärt- och kärlsjukdomar, blodproppar, tumörer och diabetes.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094