23948sdkhjf

Patientfokus under politikerveckan

Anders Wennerberg, vice vd på Swedish Medtech, berättar om branschorganisationens medverkan i Almedalen och vad som händer härnäst.
Swedish Medtech, branschorganisationen för medicinteknik-företagen i Sverige, visade vad medicinteknik har för betydelse för patientfrågorna under Almedalsveckan. Organisationens vice vd, Anders Wennerberg, berättar om Almedalsveckan och vad som händer härnäst.

Vad gjorde ni under veckan?

-Vi arrangerade, eller var medarrangörer, till fyra olika seminarier. På tisdagen höll vi själva i "Patient - med livet som insats" och "Har vi råd att ge farmor vård?" och tillsammans med LIF och Swecare höll vi i " Innovationsupphandling - vad händer?". På onsdagen arrangerade vi, tillsammans med LIF, seminariet "Vem bryr sig om helheten hos en komplex patient? Alla, någon - ingen?"

Varför så mycket patientfokus i år?

- Vi valde att fokusera på våra tre nyckelfrågor; innovation, patientsäkerhet och hållbar vård och omsorg, och då blir detmycket patientfokus. Sedan blir det mycket mer fokus på patienter under politikerveckan, speciellt när det är valår.



Vad händer härnäst?


- Vi fick in mycket bra synpunkter under seminariet om patientsäkerhet och det kommer vi att se över lite senare och se om vi går vidare med det. Annars så kommer vi att fortsätta att ha en dialog med Hans Jeppson, som arbetar med en plan för innovationsupphandling och pratade under seminariet om ämnet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078