23948sdkhjf

Helfabrikat rusar mot marknaden

Inköpta licenser snabbar på processen då Crocebo Bio lanserar sin första produkt redan åtta månader efter bolagsstarten.
I augusti lanserar life science-företaget Crocebo Bio sin första produkt, Decapinol för behandling av tandköttsinflammation, redan åtta månader efter starten. Och fler produkter är på väg.

- Decapinol är det första av sex produkter som kommer att lanseras inom kort. I oktober lanseras två nya produkter och i januari kommer tre till, för behandling av herpes, munsår eller hudirritationer, säger Christer Cederborg, vd på Crocebo Bio.

Rivstarten beror till stor del på att Crocebo Bios affärsidé bygger på att i ett första skede licensiera in produkter som redan utvecklats i andra företag. Nästa steg blir att introducera egna produkter.

- Ja, vi har kavlat upp ärmarna ordentligt sedan starten. Men så är vi också flera ägare som diskuterat kring att starta företag i flera år och tack vare vår erfarenhet och kontakter har det gått undan.

- Decapinol har sålts i flera länder, men det är roligt att det är svensk mångårig forskning bakom produkten. Forskningen kommer ursprungligen från Pharmacia, säger Christer Cederborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062