23948sdkhjf

Apotek säljer medtechprylar

Nya försäljningsmöjligheter öppnas för medtech-företagen när Medstop-apoteken nu lanserar ett medicintekniskt sortiment.
I slutet av förra veckan började Medstop-apoteken sälja medicinteknikprodukter. Blodtrycksmätare, aktivitets- och stegräknare, kroppsfettmätare, temperaturmätare, impedansvågar

och TENS – elektrisk stimulans som kan behandla stress, trötthet och muskelvärk, lades till i sortimentet.

Vad innebär detta för medicinteknikföretagen?

- Det här är naturligtvis jättebra. Det innebär en ökad spridning av våra medlemsföretags produkter som i sin tur ökar försäljningen. Produkterna blir också mer tillgänliga för allmänheten, säger Anders Wennerberg, vice vd Swedish Medtech, branschorganisationen för medicinteknikföretag.

Anders Wennerberg

Finns det risk för att kunder kan försöka behandla skador de borde söka vård för?

- Det gäller nu att hitta former för att nå ut med information om hur produkterna ska användas. Att utbilda personalen på apoteken och ge ut information som kunden får ta med sig hem är en lösning. Men vi räknar med att apoteken marknadsför produkterna på rätt sätt, säger Anders Wennerberg.

Vilka fler produkter tror du kan lämpa sig för att sälja på apoteken?

- Mer avancerade förband skulle kunna bli tillgängligare. Lika så olika hjälpmedel, för de som inte är tillräkligt funktionshindrade men ändå skulle få en lättare vardag om de fick tillgång till olika produkter. Som till exempel tänger för att plocka upp saker på låg nivå eller ergonomiska knivar som används av reumatiker, säger Anders Wennerberg.

Sortimentet med medicinteknik säljs nu på Medstops 62 apotek, som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd. Vd:n Fredrik Söderberg är nöjd med lanseringen.

Kommer fler produkter läggas till i sortimentet?


- Det är för tidigt att svara på. Men vi har märkt av att efterfrågan på medicintekniska produkter är stor och försäljningen denna vecka har varit över förväntan, säger Fredrik Söderberg vd på Medstop.



Fredrik Söderberg
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08