23948sdkhjf

Hallå där Mathias Uhlén...

...vilka åtgärder är viktigast att kommande regering genomför för att Sverige ska vara framgångsrikt inom life science?
För att Sverige ska vara framgångsrikt inom life science: Vilka åtgärder är viktigast för den kommande regeringen att genomföra?

- Fortsätta satsning på ett svenskt kunskapsamhälle med stort fokus på grundutbildning och en balanserad finansiering av grund-, tillämpad- och strategisk- forskning.

- Införa en medfinansieringsmodell, som exempelvis Israels och Kanadas, där staten medfinansierar satsningar av riskkapital i forskningsintensiva bolag.



Vad anser du om den nuvarande regeringens arbete för att stödja svensk life science?


- Jag tycker båda de politiska blocken varit mycket framsynta när det gäller finansiering och stöd till svensk forskning ända sedan Tage Erlanders dagar. Detta gäller i hög grad också den senaste fyra-års-perioden.



Forskningsfrågor avgör sällan val. På vilket sätt skulle frågor om forskning och innovation kunna komma högre upp på den politiska agendan?


- Jag tycker att att media och politiker tydligare borde fastställa att Sveriges val är att välja en framtid antingen baserat på relativt låga löner, bland annat via lågt värderad krona, eller internationellt konkurennskraftiga varor och tjänster. Det senare kan knappast åstadkommas utan en kraftig fortsatt satsning på det svenska kunskapssamhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079