23948sdkhjf

Hallå där Mats Berggren...

...vd för Sweden Bio, vad är viktigast att den kommande regeringen genomför?
För att Sverige ska vara framgångsrikt inom life science: Vilka tre åtgärder är de viktigaste för den kommande regeringen att genomföra?

- Viktigast är en seriös regeringsstrategi, i ord och handling, för life science-industrin och även för andra kunskapsintensiva industrier. Detta saknas idag. Resten är ren konsekvens; som en svensk forsknings- och utvecklings-rabatt för kunskapsintensiva företag, enklare och mer förutsägbar expertskatt, ett departementssamordnande Office for life science för att nämna några regeringsinitiativ som vi ser i konkurrentländer.

Vad anser du om den nuvarande regeringens arbete för att stödja svensk life science?

- Det är bra med satsningar med extra resurser till grundforskningen. Men inte tillräckligt för att ge de företag som är resultatet av gårdagens FoU-satsningar möjlighet att växa och skapa jobb och välstånd. Man borde prioritera kunskapsintensiva branscher lika högt som bil-, bygg-, restaurang- och cateringbranschen.



Forskningsfrågor avgör sällan val. På vilket sätt skulle frågor om forskning och innovation kunna komma högre upp på den politiska agendan?


- Vi kan bara lyfta life science till en valfråga om politiker, media och allmänheten förstår den och ser den som viktig! Därför måste vi vara tydliga med vad denna industri gör och vilka möjligheter den bär på. Vi jobbar för att kurera sjuka människor, skapa fler arbetstillfällen, en högre välfärd och stora samhällsekonomiska vinster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062