23948sdkhjf

Linkmed fokuserar på transplantation

Linkmeds styrelse har beslutat att investmentbolaget ska fokusera mer på transplantation och kommer successivt att avveckla de företag som verkar inom andra områden.
Styrelsen i Linkmed har beslutat att företaget ska fokusera sin verksamhet mer på transplantationsområdet. Linkmed kommer nu att aktivt leta nya förvärv inom området och prioritera investeringar inom transplantation. Företag som är verksamma inom andra områden kommer successivt att säljas av och Lindmed kommer inte att investera i några nya projekt utanför det nya fokusområdet.

- Vi kommer att ha en fortsatt aktiv roll och investera i de bolag som verkar inom andra områden så att vi får ett bra exitvärde när de lämnar oss, säger Linkmeds vd Ingemar Lagerlöf. Inkomsterna från företagens exit kommer att investeras i tillväxt inom transplantationsområdet.



På längre sikt
innebär detta att Linkmed kommer att vara helt koncentrerade på transplantationsområdet.

- Tanken på att fokusera på transplantation kom efter att vi förvärvat Olerup SSP och därefter startat dotterbolaget Absorber. Eftersom vi redan har en bra försäljningsorganisation i andra länder och området är så nischat finns bra försäljningspotential, säger Ingemar Lagerlöf.



Linkmed har sedan
bolaget bildades 1998 investerat i och byggt upp en portfölj av innehav i life science-bolag. I dag består denna av tolv bolag. Åtta är verksamma inom diagnostik och medicinteknik, medan fyra verkar inom läkemedelsutveckling och bioteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067