23948sdkhjf

Fettforskare får 150 000

Sven Enerbäck får årets Jubileumspris av Svenska Läkarsällskapet för sin forskning inom fettmetabolism och fettcellsdifferentiering.
Svenska Läkarsällskapet ger årets Jubileumspris till Sven Enerbäck, professor i biomedicin vid Sahlgrenska akademin. Sven Enerbäck får prissumman på 150 000 kronor för sin forskning kring fettmetabolism och fettcellsdiffrentiering där hans forskning lett till bättre möjligheter för att behandla fetma och visat mekanismer för hur andra folksjukdomar som åldersdiabetes uppkommer. Han ingår i en forskargrupp som studerar hur ämnesomsättningen regleras i både brun och vit fettvävnad samt hur dessa samverkar med varandra och med andra organ i kroppen.

– Det är roligt och stimulerande att bli uppmärksammad för vår forskning, för jag vill betona att det är hela forskningsgruppen som har bidragit till resultaten, att fettvävnaden som organ kan vara en måltavla för att behandla sjukdomar, säger Sven Enerbäck.

Svenska Läkarsällskapet är ett politiskt och fackligt obundet sällskap som varje år delar ut vetenskapliga priser för att stimulera forskning inom olika områden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078