23948sdkhjf

Flera chefsstolar står tomma

På flera life science-bolag finns tomma chefspositioner, men det råder ingen chefsbrist i Sverige menar rekryteraren Peter Åberg.
Innan sommaren lämnade Niel James uppdraget som vd för Glaxosmithklines verksamhet i Sverige för att börja arbeta på verksamheten i Storbritannien. Idag är vd-stolen fortfande tom och rekryteringen är inte klar. Även diagnostikföretaget Kibion saknar idag vd efter att förre vd:n Erik Bergman lämnade posten och likaså är platsen som forskningschef på Neuronova tom sedan Lilian Wikström lämnade den för att bli vd på Karolinska Institutet Innovations i maj.

Är det svårt att rekrytera chefer inom life science idag?

- Nej, generellt är det inte svårt att hitta en ersättare. Men ibland kan företagen verka inom väldigt smala områden som gör det svårare att hitta en kompetens som passar in, säger Peter Åberg, från rekryteringsbyrån Mizarra Business Management som riktat in sig på rekryteringar inom life science-branschen.

Hur fungerar det för företag att vara utan vd?

- Under en kortare period fungerar det oftast bra. Ett företag står ju inte och faller med en vd och fungerar organisationen bra så är det inga problem. Men under en längre tid som ett par månader så kan det skapa en oro och disharmoni i företaget. Ibland kan ledningen lägga sordin på vissa saker de inte vågar genomföra då det saknas en vd, och då riskerar de att konkurrenterna springer om, säger Peter Åberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061