23948sdkhjf

De sägs upp från Linkmed

Lars Martin, Agneta Edberg och Stan Mikulowski får gå då Linkmeds nya fokus på transplantation kräver nedskärningar i portföljbolag utanför området.
Nytt fokus kräver neddragningar i moderbolagets organisation och tre vd:ar från Linkmeds portföljbolag ryker.

Linkmed annonserade i mitten av september att bolaget skulle fokusera på transplantation i fortsättningen och på sikt avveckla de portföljbolag som är verksamma inom andra områden. Nu har Linkmed beslutat att Läkemedels- och bioteknik-företaget Novaheps vd Lars Martin, Agneta Edberg, vd på diagnostik- och medicinteknik-företaget Recopharma och Stan Mikulowski, vd på Biovator som fokuserar på diagnostik och medicinteknik, får lämna sina poster.

Lars Martin har arbetat inom Linkmed sedan 2006 och har utöver sin vd-post på Novahep även posten som styrelseordförande i Oncolog Medical QA, Ortoway och Pharmacolog i Uppsala. Han har tidigare varit vd på Glaxo och varit marknadsdirektör på Glaxo och Merck Sharp & Dohme. Han har också haft en vice vd-roll på Clinical Data Care.

Agneta Edberg har varit verksam i Linkmed sedan 2008. Hon har tidigare varit biträdande vd på Bactiguard, vd på NM Pharma och haft ledande positioner på Pfizer. Hon fortsätter på sina andra uppdrag som styrelseordförande på Bioresonator och Health Solutions verksamhet i Sverige. Hon är även styrelseledamot i Likvor, Probac och Svenska Läkemedelsförsäkringen.

Stan Mikulowski har funnits på Linkmed sedan 2004 och var innan det vd i Dynameds verksamheter i Sverige och Los Angeles, USA. Han har även varit marknadsdirektör på Cilag-Ortho-Mcneil och vd på Welcome Sweden. Han fortsätter på sina uppdrag som styrelseordförande i Biovator Technologies och styrelsemedlem i Recopharma och Ortoway.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078