23948sdkhjf

Nya hedersdoktorer vid Uppsala

En malaria- och tuberkulosforskare vid Astrazeneca i Indien, en professor som skapat nya biokatalysatorer och en professor som tagit ett steg mot att förstå hjärnans funktion, har blivit utnämnda till hedersdoktorer på Uppsala universitet.
Uppsala universitets teknik- och naturvetenskapliga fakultet har utsett fyra nya hedersdoktorer.

Tanjore S. Balganesh, forskningschef vid Astrazenecas centrum för forskning kring malaria och tuberkulos i Indien, är en av dem.

Donald Hilvert, professor vid Laboratorium für Organische Chemie i Zürich är den andra, som utnämnts för sin forskning inom gränsområdet mellan kemi och biologi och gjort betydande insatser kring katalytiska antikroppar, enzymevolution och artificiella selenproteiner.

Laszlo Bela Kish , som utbildats i Ungern och idag är professor vid Texas A & M University, USA, är Uppsalas tredje nya hedersdoktor. Han har forskat inom spektroskopi för elektromagnetiskt brus, något som kan tillämpas på flera områden och bland annat kan spela en viktig roll i att förstå hur hjärnan fungerar.

Deborah Estrin, professor vid University of California, USA, är dentredje hedersdoktorn som utnämndes för sitt arbete inom trådlösa nätverk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11