23948sdkhjf

VR portar fuskande forskare

Suchitra Holgersson, som anklagats för forskningsfusk, blir av med sitt projektstöd efter att Vetenskapsrådet nyligen beslutat att stoppa anslag till fuskande forskare.
Biotech Sweden har tidigare skrivit om Suchitra Holgersson som anklagas för att ha fuskat med sin forskning under en period av sin anställning på Karolinska Institutet. Nu upphör hennes projektstöd från Vetenskapsrådet efter ett nytaget beslut om att porta fuskande forskare från att söka anslag.

- I det aktuella fallet har forskaren ett utrustningsanslag, där pengar periodvis delas ut för att bekosta utrustning som finns på lärosätet. Nu har vi begärt in kompletterande uppgifter från Göteborgs universitet om det finns fler forskare som använder utrustningen och ska försöka komma fram till en lösning så att inte andra forskare drabbas av detta, säger Pär Omling, generaldirektör på Vetenskapsrådet.

Pär Omling menar att blockaden av forskningsstöd sätter exempel på att Vetenskapsrådet inte accepterar forskningsfusk.

- Det är kolossalt illa då det här sker. Forskning finansieras ofta med skattemedel och då är det extra viktigt att visa att vi inste accepterar fusk, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078