23948sdkhjf

Tveksamma resultat av Huntexil i fas II

Både effektivt och verkningslöst, beroende på mätmetoden. Det är slutsatsen från studien av Neurosearchs huntington-preparat.
Det danska läkemedelsbolaget Neurosearch rapporterar negativa resultat i en dubbelblind, randomiserad fas II-studie av Huntexil, för behandling av Huntingtons sjukdom.

Studien utfördes på 28 olika center i USA och Kanada och innefattade 227 patienter. Patienterna tilldelades placebo eller tre olika doser av Huntexil, 10 mg, 22,5 mg eller 45 mg under 12 veckor.

Resultaten från patientgruppen som fick 45 mg Huntexil i jämförelse med placebo-gruppen uppnådde ingen signifikant förbättring mätt som modified Motor Score, det vill säga i mätningar av de frivilliga rörelserna.

Forskarna rapporterade däremot ett signifikant dos-responssamband på förbättrad motorik i 45 mg-gruppen, som upplevde bättre balans, gång och handrörelser, mätt som Total Motor Score, det vill säga mätning av samtliga symtom för sjukdomen.



Huntingtons sjukdom är
en degenerativ hjärnsjukdom med symptom som ofrivilliga rörelser och demens och patienter dör ofta inom loppet av 15 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093