23948sdkhjf

Ratiopharms vd får sparken

Sex anställda vid Tevas och Ratiopharms huvudkontor sägs upp då företagens kontor slås samman. Ratiopharms vd är en av dem.
Efter att den israeliska läkemedelsjätten Teva köpt upp sin tyska konkurrent Ratiopharm slås nu de båda företagens svenska huvudkontor i Helsingborg ihop. Sammanslagningen som går igenom vid årsskiftet innebär att sex personer får gå från företaget, fem från Ratiopharm och en från Teva. De som slutar är Ratiopharms vd i Sverige, Anders Jungbeck, och anställda vid sälj- och ekonomiavdelningen.

- Vi har gått i genom samtliga anställdas kvalifikationer och matchat det mot nya förutsättningar som vi får när vi slår samman bolagen, säger Tevas vd Peter Burestedt till Helsingborgs Dagblad.

Teva är världsledande inom generika och köpte i våras upp Ratiopharm för 33,5 miljarder svenska kronor. Den gemensamma produktportföljen kommer upp i 90 produkter och intar från och med sammanslagningen ledarplatsen på generikamarknaden i Sverige. Nu kommer det gemensamma huvudkontoret finnas i Tevas lokaler på Järnvägsgatan i Helsingborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078