23948sdkhjf

Vivoline vinner medtechpris

Medicinteknikföretaget Vivoline vann pris för bäst internationaliseringsplan i årets Go Global Medtech-program som anordnats av inkubatorn Sting.
I avslutningscermonin för årets Go Global Medtech-program prisades medicinteknikföretaget Vivoline för årets bästa internationaliseringsplan. Programmet anordnades av företagsinkubatorn Sting.

Vad innebär det här för er?

- Det är en fin bekräftelse på att vi är på rätt väg. Det är roligt att kunna utmärka sig bland sådana kompetenta företag, säger Peter Sebelius, vd för Vivoline.

Vad gör Vivoline?

- Vi utvecklar en teknik för lungtransplantation utifrån professor Stig Steens forskning. Med tekniken kan lungor upprätthållas, utvärderas och bevaras utanför kroppen efter donation och före operation i upp till 24 timmar, säger Peter Sebelius.

Hur ser behovet av tekniken ut?

- En stor del av de lungor som finns för transplantation kan inte användas. 80 procent av lungorna kasseras för att de har ödem eller inte hålls i rätt temperatur, säger Peter Sebelius.

Är tekniken ny?

- Forskningen har gjorts tidigare och metoden har använts, men vi har förenklat den så att fler kliniker ska kunna använda den, avslutar Peter Sebelius.

Övriga bolag som deltog i Go Global Medtech 2010 är Gearwheel, Medtentia, Clinical Laserthermia Systems, Epiq Life Science, Vivoline, Medfield Diagnostics, Hök Instruments Calmark. Värdföretag under programmet var Gambro, S:t Jude Medical, Elekta, HemoCue och Astra Tech.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064