23948sdkhjf

Pledpharma först ut ur Accelerator

Läkemedelsföretaget Pledpharma blir först att lämna bolagsgruppen Accelerator för att stå på egna ben.
Bolagsgruppen Accelerators planerar en nyemission för att sedan förbereda en avknoppning av sitt dotterbolag Pledpharma. Det är det första bolaget som knoppas av från Accelerator. I juni i år visade Pledpharma upp positiva resultat från en fas IIa-studie, där det visade sig att substansen PP-095 minskade de negativa bieffekterna av cellgiftet Folfox hos patienter med koloncancer. Efter dessa resultat publicerades har en ny ledning och styrelse rekryterats.

- Vi anser att Pledpharma är redo för att stå på egna ben, säger Accelerators vd Andreas Bunge. Fas II-studien med PP-095 visade fina och statistiskt signifikanta resultat, så nu är det dags för Pledpharma att ta nästa steg i bolagets utveckling.



Accelerators nyemission, med
företrädesrätt för befintliga aktieägare, innebär 53 nya miljoner kronor för bolaget. Syftet med emissionen är att kunna fortsätta utveckla dotterbolagen, knoppa av Pledpharma samt genomföra en skattefri utdelning för Accelerators aktieägare.



Pledpharma kommer att listas på First North, varefter bolaget ska genomföra en egen nyemission på ungefär 65 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063