23948sdkhjf

Hallå där Andrew Hessel...

...Genetiker och DNA-visionär som ska tala på It i vården-dagen den 8 december.Vad ska du prata om?
- It inom vården har till stor handlat del om att samla, organisera och analysera information. Detta har förbättrat kvaliteten på vården. Med syntetisk biologi kan denna information göra ännu mer nytta: Att konstruera och tillverka individuellt anpassade behandlingar. Jag kommer att granska tre områden där detta går framåt tydligt: vacciner, antibiotika och cancerbehandlingar.



Hur tror du att sambandet mellan it i vård och syntetisk biologi kommer att utvecklas?


- De är nära knutna. Jag tror att varje människa är unik i sin genetiska kod, hur vi reagerar på läkemedel och behandlingar, och på de sätt vi lever våra liv. Dessa data kommer att samlas in och bli en del av våra individuella journaler. Allt eftersom syntetisk biologi gör nya framsteg och skapar nya typer behandlingar kommer patientdatan att bli integrerad och en förutsättning för framgångsrik behandling.



Hur tror du att patienter kommer att ställa sig till syntetisk biologi i framtiden?


- Eftersom syntetisk biologi fortfarande är nytt, kommer det att finnas en inledande skepsis och försiktighet. Men allt eftersom begreppet och tekniken blir mer kända och framgångsrika exempel blir offentliga kommer patienterna att bli positiva och efterfrågan av skräddarsydd medicin att växa.

Intresserad av seminariet?

Anmäl dig här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063