23948sdkhjf

Q-Med köps upp

Schweiziska Galderma har lagt ett bud på alla aktier i Q-Med. Huvudägaren har tackat ja och styrelsen i Q-Med rekommenderar övriga aktieägare att göra detsamma.
Huvudägare i Q-Med är Lyftet Holding, ett bolag med Q-Med:s förra vd Bengt Ågerup i spetsen. Lyftet Holding äger 47,5 procent av kapitalet och rösterna i Q-Med, och har redan meddelat att de tänker anta erbjudandet.

Samtliga aktieägare erbjuds
75 kronor per aktie i ersättning vilket är en premie på 23,4 procent, enligt Galderma. Huvudägaren Bengt Ågerup får själv ett lägre pris än de övriga aktieägarna: 58:94 kronor men har möjlighet till ytterligare ersättning i framtiden, dock max 74:96 kronor per aktie.

- Jag är nöjd med resultatet av förhandlingarna och det uppnådda priset för aktieägarna, säger Bengt Ågerup.

I samband med erbjudandet meddelar Galderma att ett eventuellt förvärv inte kommer att påverka Q-Meds anställda, varken när det kommer till anställningsvillkor eller sysselsättning, något som gör Q-Med:s styrelse positiva till erbjudandet.



Galderma Pharma har sitt
säte i Lausanne i Schweiz och är ett läkemedelsföretag inriktat på hudsjukdomar, såsom akne, vuxenakne, nagelsvamp, psoriasis, hudcancer och hudåldrande. Företaget grundades 1981 och har över 3000 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078