23948sdkhjf

Ingen börs för Moberg Derma

Företaget avbryter den planerade börsnoteringen på Nasdaq OMX då intresset från investerare varit för svalt.
- Vi har upplevt ett stort intresse för Moberg Derma som bolag från investerare. Däremot har vi och våra rådgivare underskattat klimatet för börsintroduktioner och viljan att teckna aktier har inte varit tillräcklig stort. Vi saknar därmed en ägarbas som säkerställer en framgångsrik notering, säger Peter Wolpert, Moberg Dermas grundare och vd.

Aktiehandeln skulle ha startat den 9 december och bolaget planerade att göra en nyemission i samband med noteringen. Teckningskursen låg på mellan 37 och 45 kronor per aktie, vilket beräknades ge företaget cirka 140 miljoner kronor. Befintliga ägare hade förbundit sig till att teckna aktier upp till ett värde av 25 miljoner kronor.

- Med den finansiering vi har sedan tidigare kommer vi att fortsätta att utveckla Moberg Derma, som onoterat bolag, med fokus på ytterligare marknadslanseringar och prioriterade utvecklingsprojekt, säger Peter Wolpert.

Moberg Derma utvecklar medicinska produkter för behandling av hudsjukdomar. Företaget har säte i Solna och lanserade under hösten sina första produkter Emtrix/Nalox, för nagelskador, och Kaprolac, för mjällproblem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063