23948sdkhjf

Stopp för nyskapande värkmedicin

Astrazeneca och Johnson&Johnson stoppar deras studier av nästa generationens värkmediciner, en läkemedelstyp med storsäljarpotential. Risker för bland annat ledskador ligger bakom beslutet.
Marknaden för nästa generation av värktabletter har av läkemedelsanalytiker beräknats till cirka 75 miljarder kronor. Nu har både Astrazeneca och Johnson&Johnson stoppat sina tidiga studier kring dessa typer av värkmediciner, skriver Bloomberg. Johnson&Johnson stoppade arbetet med preparatet fulranumab eftersom FDA var oroliga för risken att läkemedelskandidaten skulle kunna medföra artros-liknande sidoeffekter.

Det hela började egentligen i somras när Pfizer stoppade sin utveckling av ett liknande preparat, tanezumab. I en av studierna uppstod problem med ledskador hos försökspersonerna.

Astrazenecas beslut att avsluta sina studier av preparatet medi578 var inte ett resultat av påverkan från regulatoriska myndigheter utan var ett beslut som togs på grund av att Pfizer beslutade att stoppa utvecklingen av tanezumab, enligt Bloomberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078