23948sdkhjf

Peab-grundaren satsar 450 miljoner i Lund

Astrazeneca säljer sin forskningsanläggning i Lund. Anläggningen kommer att ombildas till ett centrum för innovation, forskning och företagande inom life science.
Astrazeneca säljer sin forskningsanläggning i Lund till en stiftelse som är under bildande. Grundare av stiftelsen är Mats Paulsson, som också är en av grundarna till bygg- och anläggningsföretaget Peab. Köpeskillingen är 450 miljoner kronor.

- Jag är entusiastisk över att få vara med att skapa denna möjlighet för regionen att kraftsamla inom det medicinska forskningsområdet, säger Mats Paulsson

Anläggningen kommer att omformas till ett nytt centrum för innovation, forskning och företagande under arbetsnamnet Ideon Life Science Village. Stiftelsens roll blir framförallt att stödja Lunds universitet och Region Skåne, som kommer att flytta flera viktiga medicinska verksamheter till det nya centret.

Lunds universitet planerar att bedriva cancerforskning, samt innovationsverksamhet i lokalerna, medan Region Skåne kommer att flytta delar av det regionala cancercentrat, samt biobanken till området. Anläggningen kommer även att rymma företag inom life science-branschen.

AstraZeneca flyttar sin forskning från Lund till Mölndal och kommer att lämna lokalerna kring årsskiftet 2011/2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078