23948sdkhjf

Hallå där Yvonne Mårtensson...

...vd på Cellavision som lanserar företagsbloggen Cellavision News Blast och en app till Iphone, varför då?
- Det är ett sätt för oss att nå ut med branschrelaterat material till en bredare grupp, både partners, media och våra slutkunder, som finns över hela världen. Med bloggen som informationskanal kan vi föra en dialog med våra kunder och lättare följa utvecklingen inom cellmorfologi och digitala bilder. Genom att materialet har vetenskaplig höjd förstärker vi vår trovärdighet mot marknaden. Appen tror vi att studenter och laboratoriepersonal kommer att ha stor glädje av som referensmaterial. Det kan inte bli mer lättillgängligt än så här. Sociala medier är än så länge ganska ovanligt i branschen så det är spännande att se hur det går.

Vad kommer bloggen att innehålla?

- Den kommer att innehålla vetenskapliga artiklar med fokus på cellanalys skrivna av specialister från branschen, bland annat verkliga sjukdomsfall där våra produkter har använts. Vi kommer även att släppa bransch- och produktrelaterade nyheter, som exempelvis appen.

Hur fungerar Cellatlas-appen?

- Cellatlas är ett utbildningsverktyg inom hematologi som sedan år 2000 funnits på Internet. Nu finns verktyget som en kostnadsfri applikation för Iphone och Ipod Touch där användarna kan lära sig hur man känner igen och klassificerar blodceller. Det finns både korta föreläsningar skrivna på engelska av hematologiexperter och skarpa bilder som kan användas för att jämföra celler i prover av blod och kroppsvätskor. Användarna kan också testa sina kunskaper i cellmorfologi i spelet Cellquiz.



Vad har ni fått för respons?


- Vi har redan fått väldigt fin respons på bloggen sedan den startade förra veckan. Läsarna har kommenterat inläggen och visat att de uppskattar informationen. Branschmedia och våra distributörer har även velat länka till den.



Har ni några planer på ytterligare satsningar?


- Vi ska utveckla appen så att den passar även på andra mobila plattformar än Iphone och Ipod Touch så att den når en bredare målgrupp.

Gå in på Cellavisions blogg och kika:

blog.cellavision.com/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094