23948sdkhjf

Mindre papper för forskningen

EU-kommissionen genomför tre förändringar i EU:s nuvarande forskningsprogram för att underlätta forskningsansökningar.
Det sjunde ramprogrammet , som ska pågå fram till år 2013, är ett av världens största finansieringsprogram för forskning. I Sverige och resten av EU:s medlemsländer är universiteten och högskolorna de största deltagarna i ramprogrammet. Men det är inte alltid lätt att söka dessa pengar.

Tre åtgärder har antagits av kommissionen för att förenkla ansökningarna. Personalkostnader ska kunna beräknas mer flexibelt, ägare av små och medelstora företag ska kunna få schablonersättningar för sitt forskningsarbete och kommissionen ska tillsätta en ny styrgrupp för att kontrollera att reglerna för att forskningsbidrag följs.

- Åtgärderna kommer att göra det möjligt för dem som får finansiering av oss att spara tid och möda på pappersarbete så att de kan koncentrera sig på det som de är bäst på – att främja tillväxten och arbetstillfällen och att förbättra vår livskvalitet i Europa genom forskning och innovation i världsklass, säger Máire Geoghegan-Quinn, kommissionens ledamot med ansvar för forskning, innovation och vetenskap.

EU kommer även att fortsätta sitt arbete med att förbättra och förenkla reglerna för forskningsfinansiering.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078