23948sdkhjf

Active Biotech tar in 375 miljoner

Active Biotech genomför en riktad nyemission på 375 miljoner kronor för att ta ett preparat genom fas III och ett annat till registrering.
Företaget har nyemitterat 2 500 000 nya aktier, värda 150 kronor per aktie, till både svenska och internationella institutionella investerare. Detta kommer att tillföra Active Biotech 375 miljoner innan kostnader för emissionen.

- Vi är mycket nöjda över att ha skaffat ytterligare finansiering från ett stort antal investerare. Vi avser att använda vår förstärkta finansiella ställning för att utöka och bredda våra FoU-aktiviteter inom våra huvudsakliga läkemedelsprojekt inom autoimmuna sjukdomar och cancer, säger företagets VD Tomas Leanderson.

Nyligen fick Active Biotech positiva besked från fas III-studien på MS-preparatet Laquinimod. Preparatet utvecklas i samarbete med israeliska Teva och huvudfokus för bolaget är nu att ta Laquinomod igenom registrering samtidigt som bolaget vill använda en del av pengarna för att ta prostatacancerkandidaten Tasq igenom en fas III-studie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078