23948sdkhjf

Han ska leda medicinska Malmö

I slutet av februari blir Ulf G Andersson verksamhetsansvarig för den regionala satsningen som ska attrahera life science-branschen till Malmö.
Bakom organisationen Det medicinska malmö står Region Skåne, Lunds universitet, Malmö högskola och Malmö stad. Syftet är att organisationen ska locka medicinsk forskning och företagande till Malmöområdet genom en utarbetad strategisk plan. Organisationen finansieras med två miljoner kronor från varje aktör bakom satsningen under en treårsperiod.

– Vi ser vikten av att flera aktörer gemenamt arbetar för samma mål och detta är ytterligare ett steg för regionen att kraftsamla inom det medicinska området. Tillsammans med Ideon Life Science Village, våra medicinska forskningscentra, BMC i Lund och CRC i Malmö, samt de nya forskningsanläggningarna MAX IV och ESS, får vi ett stort lyft och attraktionskraft för universitetet och hela regionen, säger Lunds universitets rektor Per Eriksson.

Ulf G Andersson har civilingenjörsexamen i bioteknologi och biokemi och har 20 års erfarenhet av life science-branschen. Han har bland annat haft ledande befattningar på Cellavision, Dako, Dignitana och Euro Diagnostica.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063