23948sdkhjf

Kancera noteras på börsen

Efter positiva prekliniska resultat och förvärvet av Inovacia tar cancerföretaget klivet ut på Nasdaq First North.
- Vi startade företaget under 2010 som ett resultat av samarbete mellan Inovacia och forskare på Karolinska Institutet. Att vi löper linan ut nu beror på att våra forskningsprojekt nått positiva framgångar och att det är ett naturlig steg för att accelerera utvecklingen, säger Thomas Olin, vd på Kancera.

Tidigare i år genomförde Kancera en nyemission och fick in 25 miljoner kronor. Intäkterna finansierar förvärvet av forskningsföretaget Inovacia och affären beräknas gå igenom innan börsnoteringen träder i kraft.



Thomas Olin


Börsnoteringen är tänkt att skapa en plattform som gör det möjligt för företaget att starta nya projekt. Idag har företaget två forskningsprojekt i preklinisk fas, en läkemedelskandidat som är tänkt att strypa ämnesomsättningen i tumörceller och på så vis minska tillväxten. Den andra kandidaten utvecklas för att behandla leukemi genom att substansen tvingar tumörcellerna att begå programmerad celldöd, apoptos.

- Läkemedelsprojekten baseras på forskning som ligger i gränslandet mellan emryologiforskning och cancerforskning. Tekniken har sina rötter dels i Karolinska Institutets forskning inom cancer och stamceller, dels i Pharmacias och senare Biovitrums industriella tradition, säger Thomas Olin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064