23948sdkhjf

Aerocrine-seger i tysk patenttvist

Tyska domstolar dömer till det svenska medtech-företagets fördel i en två år gammal patenttvist.
Genom beslutet slår den federala patent-domstolen i München fast att ett av Aerocrines patent för ett utandningssystem som företaget bygger sin teknologi på är giltigt. Giltighetsförklaringen innebär att belgiska Medisoft gjort intrång i patentet vid utvecklingen av sin produkt Hypairfeno.



Patenttvisten började med
att Aerocrine väckte talan mot Medisoft i mars 2008 då de misstänkte att det belgiska medicinteknik-företaget gjort intrång på tre patent som gäller i Belgien, Schweiz, Spanien, Frankrike, Storbrittanien, Irland, Italien, Nederländerna och Sverige. Redan i september 2009 beslutade domstolen att Medisoft gjort sig skyldiga till intrång, men Medisoft överklagade och inledde processer för att ogiltigförklara Aerocrines patent i Tyskland.

Den 1 februari i år hölls därför förhandlingar om patentens giltighet som nu fått positivt utfall för Aerocrine. Tidigare i januari hölls domstolsförhandlingar vid domstolen för överklagan i Düsseldorf och utfallet gjorde klart att Medisoft gjort intrång i ett av de tre patenten. Utfall för de andra två patenten väntas inom kort.



Aerocrine är ett
svenskt medicinteknik-företag baserat i Solna som har dotterbolag i USA, Tyskland och England. De utvecklar produtker som kan diagnosticera och behandla inflammationer i luftvägarna hos bland annat astmapatienter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078