23948sdkhjf

Hallå där Sarah Fredriksson...

... vd på Genovis som pratar på seminariet Från startup till preklin, vad ska du prata om?
- Jag tänkte berätta om hur det gick till när jag grundade Genovis, hur jag upplevt min roll under resans gång och beskriva vad Genovis är idag. Jag kommer att berätta om roliga dagar, mindre roliga dagar och min drivkraft.

Varför är det viktigt?

- För att få andra att våga och vilja ge sig ut i nya projekt trots svårigheten att bedöma risker och möjligheter i tidig fas. Jag hoppas de som lyssnar på mig ska känna att det kan vara värt ett försök och att det finns många lösningar på de problem och utmaningar som man stöter på i ett mindre bolag som utvecklar helt ny teknik.

Vad tycker du att life science-branschen kan bli bättre på när det kommer till innovationer?

- Innovationer bör uppmuntras mer – stort som smått. Det är viktigt på alla arbetsplatser och inte bara inom universitet och den akademiska forskningen. Sedan måste vi bli bättre på att hjälpa forskaren eller uppfinnaren att se den kommersiella utvecklingspotentialen i en uppfinning eller idé. Ibland går de hand i hand och ibland inte alls. Det kan också vara så att vi måste bli mer innovativa vad det gäller affärsutveckling, så att varje innovation får en bra kommersiell grund. Finansiering är ständigt en fråga som tas upp och visst vore det bra om vi kunde hitta fler lösningar även där.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063