23948sdkhjf

Ny chef på KI:s innovationskontor

Bo-Ragnar Tolf blir chef för innovationskontoret som startade i november förra året.
- Innovationskontoret är en viktig pusselbit som kopplas till det befintliga innovationssystemet. Inrättandet av kontoret har möjliggjorts genom regeringens senaste innovationssatsning, säger Rune Fransson, direktör för innovation och infrastruktur och koordinator av det samlade innovationssystemet vid Karolinska Institutet.

Bo-Ragnar Tolf har lång erfarenhet från branschen och arbetade senast som konsult i egen verksamhet. Han har tidigare varit vd på läkemedelsföretaget Acadia under nio år och arbetade dessförinnan på både Astrazeneca och Kabi pharmacia therapeutics.

Innovationssystemet på Karolinska Institutet består av fem delar. Det senaste är Innovationskontoret som ska inspirera och ge råd till innovativa forskare. Sedan tidigare finns Unit for Bioentrepreneurship, en akademisk enhet på KI som utbildar inom innovation och entreprenörskap och Karolinska Institutet Innovation, ett aktiebolag som erbjuder finansiellt stöd i den kommersiella starten. De sista två delarna är Karolinska Development, ett portföljbolag som investerar i life science-bolag med kommersiellt gångbara projekt, samt Karolinska Institutet Science Park som erbjuder kurser, nätverk och en universitetsnära tillväxtmiljö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078