23948sdkhjf

Alligator får ny dansk storägare

En av Danmarks största investerare inom life science, Sunstone Capital, har investerat i Lundabolaget Alligator bioscience, rapporterar nyhetsbyrån Rapidus.
Vid årsskiftet hölls årsstämmam där Alligators aktieägare gav styrelsen grönt ljus att ta in 50 miljoner genom en emission. Nu skriver nyhetsbyrån Rapidus att bolaget genomför en riktad emission med Sunstone Capital i spetsen. Hur mycket som Sunstone respektive andra investerare gått in med är i dagsläget okänt, men Peter Benson från Sunstone Capital har redan tagit en plats i Alligators styrelse.

– Sunstone Capital är en mycket kvalificerad investerare. I och med att Peter Benson kommer in i styrelsen kan man väl dra slutsatsen att vi har positiva diskussioner med dem, säger Alligator Biosciences ordförande Mats Grahn.

Alligator bioscience är ett bioteknikföretag med säte i Lund. Bolaget utvecklar flera läkemedelsprojekt, bland annat inom cancer. I dagsläget är de största ägarna Stenakoncernen, affärsängeln Staffan Rasjö och Industrifonden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064