23948sdkhjf

Osäker framtid för Chrontech

Crontechs kapital tar slut under andra kvartalet i år. Bolaget kan bara fortsätta verksamheten om det får in nya pengar via planerade nyemissioner.
I samband med publiceringen av årsredovisningen flaggade forskningsbolaget Chrontech pharmas revisor Ernst & Young för en oren revisionsberättelse, vilket markerar det finns något att uppmärksamma i årsrapporten. Målet för uppmärksamheten är Chrontech pharmas egen redogörelse för hur långt kapitalet räcker. På sidan 25 i årsredovisningen har de angett att bolaget har tillräckligt med rörelsekapital för att driva verksamheten till andra kvartalet i år. För att kunna fortsätta verksamheten efter andra kvartalet är bolaget beroende av nytt kapital, något som gör att revisorn ser företagets framtid som osäker.

Vidare i årsrapporten berättar styrelsen att de har som avsikt att finansiera bolagets framtida verksamhet genom nyemissioner och riktade emissioner till nya investerare under första kvartalet.

Efter revisorns markering har Chrontech pharma observationsnoterats på Nasdaq OMX Stockholm. Observationsnoteringen är en markering för aktiehandlare så att de ska vara uppmärksamma på att något kan vara på gång inom bolaget. Chrontech pharma behåller sin observationsnotering tills aktieägarna fått klarhet i vad som händer, vilket troligtvis kommer att ske på bolagets årsstämma den 30 mars.

Chrontech pharma har sitt säte i Huddinge och utvecklar vaccin för behandling av hepatit C och B. Förra veckan fick de klartecken från Läkemedelsverket att starta en fas IIb-studie med hepatitvaccinet Cronvac-C. Bolaget är listat på First North.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094