23948sdkhjf

KD till börsen

Investeringsbolaget Karolinska Development börsintroduceras. Upp till 479 miljoner räknar bolaget med att få in.
Företrädare för Karolinska Development har länge pratat om en börsintroduktion. Nu blir det av. Till ett pris satt mellan 37 och 42 kronor per aktie ska bolaget få in upp mellan 422 och 479 miljoner. Börsplatsen är Nasdaq OMX.

- Nu ska vi demonstrera affärsmodellen fullt ut genom att i än högre grad fokusera på de projekt som i dagsläget har bäst förutsättningar att nå marknaden. Vi utvärderar också möjligheten att samla projekt inom gemensamma terapiområden, säger vd:n Torbjörn Bjerke.

Bolaget anger som skäl till börsnoteringen att det behövs kapital till de företag som har växt till sig och kommit till kostsamma kliniska utvecklingsfaser. Målet är att i samband med börsintroduktionen bredda aktieägarkretsen bland institutionella och privata investerare.

Om efterfrågan skulle bli hög på Karolinska Developments aktier planerar bolaget att erbjuda en så kallad utökningsoption och en så kallad övertilldelningsoption. Om det blir fallet kommer det sammanlagda tillskottet till Karolinska Developments kassa att uppgå till mellan 626 och 710 miljoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063