23948sdkhjf

Medivir lägger bud på Biophausia

Erbjuder 565 miljoner kronor. Förbereder lansering av läkemedel mot hepatit C.
Forskningsbolaget Medivir gick idag ut med ett erbjudande till Biophausias aktieägare om att köpa samtliga aktier till ett värde av 1,65 kronor aktien. Värdet baseras på att aktieägarna erbjuds en kontant betalning samt får nya B-aktier i Medivir.

Biophausia värderas till totalt 565 miljoner kronor baserat på erbjudandet och bolagets styrelse har enhälligt rekommenderat aktieägarna att ta emot erbjudandet.

Medivir vill med uppköpet komplettera sin verksamhet inom regulatoriskt arbete, logistik, distribution, marknadsföring och försäljning på den nordiska marknaden. Uppköpet är en del i bolagets strategi för att ta sin läkemedelskandidat TMC435 mot hepatit C ut på marknaden.

I december 2010 tog Medivir in 280 miljoner kronor i en nyemission för att bland annat utveckla en kommersiell plattform för att marknadsföra hepatit C-preparatet som idag är i klinisk fas III. Genom emissionen ville Medivir också utforska möjligheter till samarbetsavtal och joint ventures, något de nu gör.

Medivir håller en extra bolagsstämma direkt efter sitt årsmöte den 5 maj där aktieägarna avgör om styrelsen får ta in kapital för att finansiera ett eventuellt uppköp av Biophausia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079